MDF-paneelin asennus

MDF paneeli on tasalaatuista ja helppo asentaa. Kiinnitys voidaan parhaiten tehdä paineilmahakasnaulaimella. MDF paneeleissa on naaraspontin alakieli yleensä suunniteltu niin pitkäksi, että se voidaan kiinnittää sieltä helposti täysin piilonaulauksena.

MDF paneeleja voidaan käyttää kaikissa huonetiloissa, joissa asutaan. Pesu- ja saunatiloihin ne eivät sovellu. Tiiviin rakenteensa ansiosta ne sopivat hyvin kattolämmitystiloihin, koska tiivis massa varastoi lämpöä ja levy kestää kattolämmityksen korkean lämpötilan. Melamiinipinnoitteisena MDF-paneelia ei voi kattolämmityksen kanssa käyttää.

ASENNUSOHJE

ENNEN ASENNUSTA:

Paneeli asennetaan asumisolosuhteissa, huonelämpötila noin 20 astetta ja ilman suhteellinen kosteusprosentti noin 50 %. Huoneistossa tulee olla asennettu ovet ja ikkunat. Katto, seinät ja lattiat eivät saa olla kosteita.

Säilytä paneeleita 2-3 vuorokautta samassa tilassa missä asennus tapahtuu. Paneelien lämpötilan ja kosteuden on annettava tasaantua aina ennen kiinnitystä. Päästä mahdollinen kosteus paneelipaketista avaamalla paketin molemmat päät noin 10 cm matkalta.

ERÄNUMEROT:

Paneelipaketissa on tuotantoeränumerot. Varmista, että samaan kattopintaan tulee aina samat eränumerot. Kattopinnasta tulee näin tasasävyinen. Paneeleissa ilmeneviin mahdollisiin tuotantovirheisiin voidaan vedota vain ennen asentamista.

ALUSTA:

Rimoitusvälisuositus eli koolausväli on 400 mm, mutta 8 mm:n paneeleissa rimoitusväli 300 mm. Asenna rimojen pinnat samaan tasoon.

ASENNUS:

Suosittelemme kiinnitystä hakasnaulaimella. Käytä vähintään 20-30 mm pitkää, 9 mm leveää ja 1 mm paksua hakasta. Varo, ettei hakanen läpäise rimoituksen alla olevaa kosteussulkumuovia. Hakanen ammutaan vinosti naaraspontin pitkälle työntyvään alahuuleen.

Jätä paneloinnin ja seinän väliin elämisvaraksi noin 15 mm. Paneeli saattaa elää kosteusvaihteluiden takia. Mikäli huoneeseen tulevan paneelin jännemitta (huoneen pituus) on yli 4 metriä, suosittelemme jättämään huoneen keskelle ns. liikuntasauman. Sauman väli noin 5 mm, sauma peitetään peitelistalla.

Älä kiinnitä valaisimia tai muita painavia esineitä suoraan kattopaneihin vaan käytä koolauskohtia.

KORJAUSMAALI:

Tikkurila EMPIRE NCS S 0502-Y (valkoinen). Maalia käytetään maalatuissa tuotteissa.

« Takaisin tuotteisiin