PEFC-sertifikaatti (PEFC on lyhennys Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes)

Kotimainen puu on yleensä ns. sertifioitua puuta, joka takaa ekologisesti kestävän vertailun. Listatalo Oy pyrkii puuhankinnassaan käyttämään vain sellaisia toimittajia, joilla puun alkuperäseuranta on kunnossa. Listatalolla on käytössä PEFC-sertifikaatti eli puun alkuperäseurantajärjestelmä.

CE-merkintä (CE on lyhennys Conformité Européenne)

CE-merkintä on valmistajan ilmoitus siitä, että tuote täyttää sitä koskevat Euroopan unionin vaatimukset ja että tuote on läpikäynyt mahdollisesti vaaditut testit ja tarkistukset. CE-merkinnällä tuotteen valmistaja tai valtuutettu edustaja ilmoittaa viranomaisille, että tuote täyttää direktiivien oleelliset turvallisuusvaatimukset. Merkintä ei ole vapaaehtoinen, vaan se on oltava tuotteissa, jos tuotetta koskeva direktiivi niin vaatii. Listatalon tuotteista paneelien osalta vaaditaan CE-merkintää.

Asennusohjeet

Valmiiksi pintakäsitellyt listat ja paneelit nopeuttavat työtä. Hyvä teollisesti pintakäsitelty tuote on paikalla tehtyä pinnoitusta laadukkaampi.

MDF-paneelimallisto on laaja. Paneelit ovat maalattuja tai melamiinipinnoitettuja. Lisäksi MDF-paneelit ovat päätypontattuja, jolloin niiden jatkaminen on helppoa. MDF-paneelit ovat tasalaatuisia ja helppoja asentaa.

Tavallisin käsittely kuusipaneelissa on ns. valkolakka. Käsittelyn etu on kellastumisen hidastuminen ja likaantumisen estäminen.

Saunan seinä- ja kattoverhouksiin käytetään yleisesti kuusipaneelia (ei pihkaista mäntyä), joka toimitetaan joko valmiiksi valkolakattuna tai saunasuojattuna. Saunasuojavärejä on useita.

Listat suojaavat ja elävöittävät pintoja ja peittävät tarvittaessa asennusvirheitä.

Paneelitaulut:

Ohjeet:

Lataa asennusohjeet pdf -tiedostona tästä.